Kollekter fra høstgudstjenesterne

Ved høstgudstjenesterne blev der indsamlet til Folkekirkens Nødhjælp.             Der indkom: 796 kr. i Aastrup kirke og 2132 kr. ved høstmarkedet i Vonsbæk kirke. Vi takker for de gode gaver!

Adventsbasar

Strikkeklubben har igen været aktive – ikke kun med dåbsklude, men også med strikkede kludetæpper, strikkede sokker i alle størrelser, strikkede karklude, babyundertrøjer og bluser, krammedyr, julepynt, punge og meget mere. Det sælger vi ud af på adventsbasar d. 29. november fra 14.30-17.30. Her kan der købes håndarbejde af høj kvalitet til gode priser!!

Der kan købes gløgg og æbleskiver og masser af advents- og julegaver. Der vil også være et lotteri i år. Hele overskuddet går til hospitalsklovnene på Aabenraa sygehus.

Syng julen ind

Søndag d. 1. december er der ”Syng julen ind” i Vonsbæk kirke kl. 17. Her vil seniorkoret medvirke, og vi vil i fællesskab synge os ind i julen. De ni læsninger, som hører julen til, vil blive læst op, og der vil være mulighed for at hilse på vores nye organist, Astrid Thomsen.

Åbent gudstjenesteværksted

-       holder en pause i foråret.

Nytårsaftensgudstjeneste

Nytårsaftensdag fejrer vi gudstjeneste i Aastrup kirke kl. 15. Gudstjenesten vil give rum for eftertanke i forbindelse med årsskiftet og efter gudstjenesten vil vi ønske hinanden godt nytår med champagne og kransekage.

Filmaften

Vi holder filmaften tirsdag d. 28. januar kl. 19. Filmen vi skal se hedder ”Kapernaum” og handler om en 12-årig libanesisk dreng, som sagsøger sine

forældre for at have født ham ind til et liv i elendighed. Samtidig viser filmen en stærk dreng, der ikke giver op over for den modstand, livet giver ham. Filmen vandt juryens pris i Cannes og har været indstillet til en Oscar.

Kyndelmissegudstjeneste

Kyndelmisse ligger d. 2. februar og betyder egentlig lysgudstjeneste. Den ligger lige på den dag, hvor man efter gammel tidsregning var halvvejs igennem vinteren og derfor kunne begynde at kigge efter lysere tider. Det fejrer vi med en lysgudstjeneste søndag d. 2. februar kl. 19 i Vonsbæk kirke med levende lys, vintersalmer, prædiken og musik. Og som en god kyndelmissetradition, er der pandekager efter gudstjenesten!

Fastelavn

Søndag d. 23. februar er det fastelavn – og det skal fejres! Det gør vi i Vonsbæk kirke, hvor vi fejrer gudstjeneste for hele familien kl. 10.30. Alle er velkommen til at trække i udklædningstøjet til gudstjenesten. Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden i kirkeladen og spiser fastelavnsboller. Kom og vær med!

Sigurd fortæller og synger om genforeningen

Tirsdag d. 25. februar kl. 16 kommer Sigurd Barrett til Aastrup kirke med sin forestilling ”Sigurd fortæller om genforeningen”. Det er en fortællekoncert på 60 minutter for hele familien, hvor Grænseforeningen og Sigurd Barrett formidler historien om Genforeningen i et nutidigt perspektiv i hele Danmark og Sydslesvig gennem koncerter med Sigurd Barrett, en bog og nye sange.
Sigurd Barrett har allerede mange gange vist, at han kan tryllebinde med sin evne til at fortælle historie med indlevelse og humor. Han formidler så tilhørerne selv bliver en del af fortællingen.
Med denne koncert er det Grænseforeningen og Sigurd Barretts ambition at fortælle historien om Genforeningen i øjenhøjde – til alle aldersgrupper – og i hele Danmark.
Turnéen arrangeres af Sigurd Barrett og Grænseforeningen i samarbejde med Sekretariatet for Genforeningen 2020. Tak til Kulturministeriets og Folketingets pulje til markering af Genforeningen 2020 samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Der er gratis adgang til koncerten – men det kan være en god ide at komme i god tid, hvis man vil have siddepladser.

Nyt om arrangementer

Hvis du gerne vil have information om arrangementer i Aastrup og Vonsbæk sogne, kan du ”synes godt om” vores facebook-side ”Aastrup og Vonsbæk sogne”. Det er også muligt at få tilsendt nyhedsmail om arrangementer i kirkerne. Send en mail til Inge Lindhardt Mikkelsen på ilm@km.dk, og så kommer der mail ud, når de nye arrangementer nærmer sig.