Strikkeklub for strikketanter

Vi fortsætter med vores strikkeklub, som mødes hver anden uge – første gang torsdag d. 6. september kl. 10 i sognehuset i Aastrup. Her vil der være kaffe på kanden mens strikkepindene svinges og snakken går. Vi strikker dåbsklude, huer til neonatal afdelingen og sokker og dukketøj til Vonsbæk børnehus. Alle er velkommen!

Kollekter fra høstgudstjenesterne

Ved høstgudstjenesterne blev der indsamlet til Folkekirkens Nødhjælp. 

Der indkom: 745 kr. i Aastrup kirke og 2868 kr. ved høstmarkedet i Vonsbæk kirke. Vi takker for de gode gaver!

Adventsbasar i Sognehuset

Strikkeklubben har været aktive – ikke kun med dåbsklude, men også med strikkede kludetæpper, strikkede sokker i alle størrelser, strikkede karklude, babyundertrøjer og bluser, krammedyr og meget mere. Det sælger vi ud af på adventsbasar d. 30. november fra 14.30-17.30. Der kan købes gløgg og æbleskiver og masser af advents- og julegaver. Hele overskuddet går til julemærkehjemmene.

Syng julen ind

Søndag d. 2. december er der ”Syng julen ind” i Vonsbæk kirke kl. 16. Kom og tag hul på julestemningen med julesalmer og – sange og julens læsninger. Læs mere om arrangementet under ”kor og koncerter”.

Lillejuleaften

I år falder 4. søndag i advent d. 23. december, og vi vil bruge gudstjenesten i Aastrup kl. 10.30 denne søndag som en ekstra julegudstjeneste for dem, som ikke har mulighed for at være med til gudstjeneste d. 24. december. Derfor vil der være julesalmer, der vil blive holdt juleprædiken og juletræet vil være fremme – selvom det kun er d. 23…

Filmaftener

Vi holder filmaften onsdag d. 23. januar kl 19 og onsdag d. 27. februar kl. 18. Planen er at vi første aften ser filmen Arlette – historien vi aldrig må glemme. I filmen fortæller en ældre kvinde om sit liv i Auswitz og om hvad det har betydet for hendes liv. Den anden aften prøver vi igen med filmen Silence (teknikken drillede i første forsøgL). Da det er en helaftensfilm, begynder vi allerede kl. 18 og holder en pause halvvejs, hvor vi får sandwiches.

Åbent gudstjenesteværksted

Til åbent gudstjenesteværksted mødes vi en times tid i sognehuset, og taler sammen om den kommende gudstjeneste: Hvad er temaerne i læsningerne? Hvilke salmer kunne det passe at synge? Hvilke bønner siger mest? Og hvilke dur ikke? Det er en lejlighed til at tale åbent sammen om gudstjeneste og tro og alle er velkomne. Tidspunkterne for gudstjenesteværkstedet i næste periode er: 29. januar, 5. marts og 2. april – alle dage kl. 16.30-17.30 i sognehuset i Aastrup.

Kyndelmissegudstjeneste

Kyndelmisse ligger d. 2. februar og betyder egentlig lysgudstjeneste. Den ligger lige på den dag, hvor man efter gammel tidsregning var halvvejs igennem vinteren og derfor kunne begynde at kigge efter lysere tider. Det fejrer vi med en lysgudstjeneste lørdag d. 2. februar kl. 17 i Vonsbæk kirke med levende lys, vintersalmer, prædiken og musik. Og som en god kyndelmissetradition, er der pandekager efter gudstjenesten!

Fastelavn

Søndag d. 3. marts er det fastelavn – og det skal fejres! Det gør vi i Vonsbæk kirke, hvor vi fejrer gudstjeneste for hele familien kl. 10.30. Alle er velkommen til at trække i udklædningstøjet til gudstjenesten. Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden i kirkeladen og spiser fastelavnsboller. Kom og vær med!

Mail-liste og facebook-side

Ønsker du at få direkte besked, når der er arrangementer i Aastrup og Vonsbæk kirker, så send en mail til ilm@km.dk, så kommer du på vores mail-liste, hvor vi udsender mail om kommende arrangementer. Du kan også få nyt om arrangementer m.m. på facebooksiden Aastrup og Vonsbæk sogne.

Lægmandsgudstjeneste

Søndag d. 13. januar kl. 10.30 er det kirkesanger Anders Trans, som står for gudstjenesten i Aastrup kirke. I Aastrup kirke er der tradition for, at vi et par gange om året holder lægmandsgudstjeneste, hvor det er en fra menigheden, som står for gudstjenesten i stedet for præsten.

Farvel til minikonfirmanderne

Når bladet her udkommer, har vi sagt farvel til årets minikonfirmander. Vi har haft mange hyggelige torsdag eftermiddage sammen og her kommer lige et par billeder fra nogle torsdage med liv i sognehusetJ

Julehjælp

I Aastrup og Vonsbæk sogne samler vi ind ved forskellige arrangementer til det som vi kalder menighedsplejen. Det er midler, som kan søges, hvis der er nogen der har brug for et bidrag til at klare sig økonomisk igennem julen. Man kan søge om julehjælp ved at sende en mail til sognepræst Inge Lindhardt Mikkelsen på ilm@km.dk. Ansøgningen er naturligvis fortrolig.

Sognejagt

 Vonsbæk Jagtforening

indbyder til sognejagt i menighedsrådets skove

 

lørdag den 15. december 2018 kl. 13.00

ved Vonsbæk Kirke.

 

Alle som har gyldigt jagttegn, er medlem af folkekirken

og hører under Aastrup eller Vonsbæk sogn, er meget velkomne.

 

Der er kaffe og hyggeligt samvær efter jagten.

Et mindre beløb kan påregnes.

 

Evt. spørgsmål besvares på tlf. 7457 9108.

 

Med venlig hilsen

Vonsbæk Jagtforening

Nyt om arrangementer

Hvis du gerne vil have information om arrangementer i Aastrup og Vonsbæk sogne, kan du ”synes godt om” vores facebook-side ”Aastrup og Vonsbæk sogne”. Det er også muligt at få tilsendt nyhedsmail om arrangementer i kirkerne. Send en mail til Inge Lindhardt Mikkelsen på ilm@km.dk, og så kommer der mail ud, når de nye arrangementer nærmer sig.