Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp

Søndag d. 11. marts blev der samlet ind til Folkekirkens Nødhjælp. Indsamlerne var på gaderne og bede om et bidrag og det blev til 6930 kr. Tak for alle bidrag!

Udflugt for ældre og pensionister

Tirsdag d. 19. juni kl. 12-18.30 inviterer vi til udflugt og i år går turen til Glud landsbymuseum og rundtur på Juhlsmindehalvøen med besøg i Vrigsted kirke. Glud museum er et frilandsmuseum, hvor man kan opleve landsbyens gårde og komme tæt på livet i landsbyen igennem 350 år. I den store udstillingshal kan man finde historier om børnefødsler, brandvæsen og hverdagens mange sysler. Her kan man se postvogne, slagteblokke, oldermansstave og barselspotter.

På Glud Museum tager vi vores kaffe, og herefter kører bussen os rundt på den smukke Juhlsminde-halvø, hvor vi også besøger Vrigsted kirke, som har en række spændende kalkmalerier fra forskellige tidsperioder, så man kan se udviklingen i billedsproget.

 

Tilmelding til turen kan ske til sognepræst Inge Lindhardt Mikkelsen på tlf. 74534113 (husk at indtale navn og opsamlingssted) eller mail ILM@KM.DK. Prisen for turen er 40 kr. Opsamlingen med bussen begynder ved Ørby kl. 12, og samler derefter op ved Havgyden, Præsteskoven, Aastrup kirke, Nederbyvænget og evt. andre steder, hvor der er behov.

 

 

2. pinsedag

Mandag d. 21. maj er der friluftsgudstjeneste for hele familien ved Tørning Mølle kl. 11. Der vil medvirke et stort børnekor, som er sammensat af børnekor fra hele provstiet. Bandet Kapow fra Haderslev Musikskole spiller, og gudstjenesten vil bære præg af de smukke rammer, den foregår i. I tilfælde af dårligt vejr, får vi husly i møllen. Se evt. mere på www.pinsegudstjeneste.dk

Grundlovsmøde

Tirsdag d. 5. juni kl. 14-16 holder vi grundlovsmøde på plænen bagved Vonsbæk Kirke. Årets grundlovstaler er Winnie Ladefoged Kjelsgaard, som er lektor på Haderslev handelsskolen og holder foredrag om psykologi. Sammen med sin familie er Winnie i december flyttet ind overfor Aastrup kirke. Vores organist Elsebeth sørger for musikken sammen med Kenneth Stennum fra Smuk, som spiller trompet. Medlemmer fra Seniorkoret vil synge for os, og  borgerforeningen sørger for, at vi ikke lider nogen nød – så husk pengene! Der kan købes både pølser, kage og kaffe. Og så er det kun at håbe på godt vejr – og at mange møder op! Der er en god idé at tage et tæppe med at sidde på, da der ikke er opstillede siddepladser.

Konfirmandindskrivning

Der bliver konfirmandindskrivning for skoleåret 18/19 onsdag d. 20. juni kl. 16-18 i Sognehuset i Aastrup. Der bliver udsendt indmeldelsessedler til de konfirmander, der bor her i sognene. Indskrivningen er individuel, så der kan være lidt ventetid – især hvis alle kommer kl. 16. Til indskrivningen bedes man medbringe en udfyldt indmeldelsesseddel og konfirmandens dåbsattest.

Præstens ferie

Jeg holder ferie i uge 27+30+31+32, og i uge 27 passes embedet af domsognet, som kan kontaktes på 74523633,  og i uge 30-32 passes embedet af sognepræst Susanne Madsen, som træffes på tlf. 74566263.

Menighedsrådsmøder:

Vonsbæk: 15. august kl. 19.30

Bortforpagtning af landbrugsjord.

Bortforpagtning af landbrugsjord.

 

Vonsbæk menighedsråd bortforpagter 12,7 ha landbrugsjord

beliggende ved Vonsbæk kirke for en 5- årig periode fra 1.10.2018.

Der medfølger betalingsrettigheder til hele arealet. Jagtretten medfølger ikke.

 

Ejendomsskatter betales af menighedsrådet.

Der ønskes tilbud i kr. pr. ha pr. år. Forpagtningsafgiften tillægges moms.

Tilbuddet sendes i lukket kuvert til medlem af præstegårdsudvalget:

Bent Villadsen, Sillerup Møllevej 70, 6100 Haderslev

inden 1.8.2018 kl. 12

Tilbuddene åbnes i sognehuset, Aastrup Alle 21 den 2.8.2018 kl. 17

 

Yderligere oplysninger ved Bent Villadsen,

eller formand Hans Peter Aarøe Petersen.

 

                                   Vonsbæk menighedsråd

 

Gudstjenesteværksted

 

Til åbent gudstjenesteværksted mødes vi en times tid i sognehuset og taler sammen om den kommende gudstjeneste: Hvad er temaerne i læsningerne? Hvilke salmer kunne det passe at synge? Hvilke bønner siger mest? Og hvilke dur ikke? Det er en lejlighed til at tale åbent sammen om gudstjeneste og tro og alle er velkomne. Tidspunkterne for gudstjenesteværkstedet i foråret er: 6. marts og 17. april (NB! Datoen er rettet i forhold til sidste blad) – begge dage kl. 16.30-17.30 i sognehuset i Aastrup.

Filmaftener

 

Forårets filmaftener ligger tirsdag d. 13. marts og tirsdag d. 10. april – begge aftener kl. 19.00 i sognehuset. Filmene vi skal se er ”Gud taler ud” og ”Min far,  Tony Erdmann”. Den første film er baseret på en selvbiografisk roman af Jens Bledstrup, som handler om at være søn i en familie med en far, som er psykolog og forgudes af alle. ”Min far Tony Erdmann” er en alvorlig komedie – hvis sådan noget findes. Den er både politisk og filosofisk og handler om at finde livet mening og se ud over os selv. Kom selv se! 

Sognepræsten fortæller om sin studieorlov

 

Onsdag d. 7. marts kl. 19.30 i sognehuset vil sognepræsten fortælle om sin studieorlov. Emnet for studieorloven var nadver – hvordan er nadveren opstået? Hvordan har nadverritualet udviklet sig? Og hvordan kan det give mening med et måltid, hvor man spiser legeme og blod? Der vil være god plads til samtale om nadveren og til at stille spørgsmål til emnet. Sogneaftenen vil slutte af med en kort nadvergudstjeneste, hvor vi vil benytte et nyt nadverritual. 

Palmesøndag

 

Søndag d. 25. Marts er det palmesøndag og den fejrer vi med en familie-gudstjeneste. Gudstjenesten vil handle om påsken og efter gudstjenesten vil vi gå på jagt efter påskeæg i præstegårdshaven. 

2. påskedag i Haderslev Domkirke

 

Mandag d. 2. april, 2. påskedag, holdes der fælles gudstjeneste for hele provstiet i Haderslev Domkirke. Gudstjenesten er kl. 14.

2. pinsedag ved Tørning Mølle

 

D. 21. maj, 2. pinsedag, er der fælles gudstjeneste i provstiet ved Tørning Mølle. Gudstjenesten er en friluftsgudstjeneste og begynder kl. 11. Gudstjenesten vil være formet anderledes end den højmesse, som vi kender fra vores almindelige kirkerum. Gudstjenesten tage afsat i de rammer, som er givet ved Tørning Mølle stilmæssigt, liturgisk og med sang ledsaget af et børnekor med børn fra hele provstiet. Så kom og vær med til at fejrer den smukke pinse med hinanden ude i det blå – og skulle vejret vise sig fra sin knap så forsommerlige side, så finder vi ly og læ indenfor i møllen. Se mere på www.pinsegudstjeneste.dk

Sogneaften om trosbekendelser

 

”Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen”.

Sådan lyder det om søndagen, når den apostolske trosbekendelse, som mange kender, bliver fremsagt i kirken. Men hvordan kunne en trosbekendelse ellers lyde? I efteråret 2017 inviterede P1-programmet ’Tidsånd’  lyttere, præster og forfattere til at give et bud på en ny trosbekendelse. Initiativet var inspireret af Reformations-året, hvor tanken også var at sætte nye ord på det gamle. Det er der kommet vidt forskellige og meget kreative nye bud ud af fra blandt andet Ida Auken, Hein Heinsen, Simon Grotrian, Suzanne Brøgger og Kathrine Lilleør.

Helge Jacobsen og Inge Lindhardt vil i fællesskab præsentere de nye bud på trosbekendelserne og prøve at lukke dem lidt op. Hvad hører med til en trosbekendelse? En trosbekendelsen er med til at gøre det klart, hvad vi tror på – og hvad er det så vi tror på? Man kan finde trosbekendelserne på hjemmesiden (aastrupsogn.dk eller vonsbaeksogn.dk

Sogneaftenen ligger onsdag d. 18. april kl. 19.30 i sognehuset. 

Sogneudflugt for pensionister

 

Årets sogneudflugt bliver tirsdag d. 19. juni kl. 12-18. Det ligger endnu ikke fast, hvor turen går til, men der bliver researchet efter gode steder!

Nyt om arrangementer

Hvis du gerne vil have information om arrangementer i Aastrup og Vonsbæk sogne, kan du ”synes godt om” vores facebook-side ”Aastrup og Vonsbæk sogne”. Det er også muligt at få tilsendt nyhedsmail om arrangementer i kirkerne. Send en mail til Inge Lindhardt Mikkelsen på ilm@km.dk, og så kommer der mail ud, når de nye arrangementer nærmer sig.