Gudstjenesteværksted

 

Til åbent gudstjenesteværksted mødes vi en times tid i sognehuset og taler sammen om den kommende gudstjeneste: Hvad er temaerne i læsningerne? Hvilke salmer kunne det passe at synge? Hvilke bønner siger mest? Og hvilke dur ikke? Det er en lejlighed til at tale åbent sammen om gudstjeneste og tro og alle er velkomne. Tidspunkterne for gudstjenesteværkstedet i foråret er: 6. marts og 17. april (NB! Datoen er rettet i forhold til sidste blad) – begge dage kl. 16.30-17.30 i sognehuset i Aastrup.

Filmaftener

 

Forårets filmaftener ligger tirsdag d. 13. marts og tirsdag d. 10. april – begge aftener kl. 19.00 i sognehuset. Filmene vi skal se er ”Gud taler ud” og ”Min far,  Tony Erdmann”. Den første film er baseret på en selvbiografisk roman af Jens Bledstrup, som handler om at være søn i en familie med en far, som er psykolog og forgudes af alle. ”Min far Tony Erdmann” er en alvorlig komedie – hvis sådan noget findes. Den er både politisk og filosofisk og handler om at finde livet mening og se ud over os selv. Kom selv se! 

Sognepræsten fortæller om sin studieorlov

 

Onsdag d. 7. marts kl. 19.30 i sognehuset vil sognepræsten fortælle om sin studieorlov. Emnet for studieorloven var nadver – hvordan er nadveren opstået? Hvordan har nadverritualet udviklet sig? Og hvordan kan det give mening med et måltid, hvor man spiser legeme og blod? Der vil være god plads til samtale om nadveren og til at stille spørgsmål til emnet. Sogneaftenen vil slutte af med en kort nadvergudstjeneste, hvor vi vil benytte et nyt nadverritual. 

Palmesøndag

 

Søndag d. 25. Marts er det palmesøndag og den fejrer vi med en familie-gudstjeneste. Gudstjenesten vil handle om påsken og efter gudstjenesten vil vi gå på jagt efter påskeæg i præstegårdshaven. 

2. påskedag i Haderslev Domkirke

 

Mandag d. 2. april, 2. påskedag, holdes der fælles gudstjeneste for hele provstiet i Haderslev Domkirke. Gudstjenesten er kl. 14.

2. pinsedag ved Tørning Mølle

 

D. 21. maj, 2. pinsedag, er der fælles gudstjeneste i provstiet ved Tørning Mølle. Gudstjenesten er en friluftsgudstjeneste og begynder kl. 11. Gudstjenesten vil være formet anderledes end den højmesse, som vi kender fra vores almindelige kirkerum. Gudstjenesten tage afsat i de rammer, som er givet ved Tørning Mølle stilmæssigt, liturgisk og med sang ledsaget af et børnekor med børn fra hele provstiet. Så kom og vær med til at fejrer den smukke pinse med hinanden ude i det blå – og skulle vejret vise sig fra sin knap så forsommerlige side, så finder vi ly og læ indenfor i møllen. Se mere på www.pinsegudstjeneste.dk

Sogneaften om trosbekendelser

 

”Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen”.

Sådan lyder det om søndagen, når den apostolske trosbekendelse, som mange kender, bliver fremsagt i kirken. Men hvordan kunne en trosbekendelse ellers lyde? I efteråret 2017 inviterede P1-programmet ’Tidsånd’  lyttere, præster og forfattere til at give et bud på en ny trosbekendelse. Initiativet var inspireret af Reformations-året, hvor tanken også var at sætte nye ord på det gamle. Det er der kommet vidt forskellige og meget kreative nye bud ud af fra blandt andet Ida Auken, Hein Heinsen, Simon Grotrian, Suzanne Brøgger og Kathrine Lilleør.

Helge Jacobsen og Inge Lindhardt vil i fællesskab præsentere de nye bud på trosbekendelserne og prøve at lukke dem lidt op. Hvad hører med til en trosbekendelse? En trosbekendelsen er med til at gøre det klart, hvad vi tror på – og hvad er det så vi tror på? Man kan finde trosbekendelserne på hjemmesiden (aastrupsogn.dk eller vonsbaeksogn.dk

Sogneaftenen ligger onsdag d. 18. april kl. 19.30 i sognehuset. 

Sogneudflugt for pensionister

 

Årets sogneudflugt bliver tirsdag d. 19. juni kl. 12-18. Det ligger endnu ikke fast, hvor turen går til, men der bliver researchet efter gode steder!

Nyt om arrangementer

Hvis du gerne vil have information om arrangementer i Aastrup og Vonsbæk sogne, kan du ”synes godt om” vores facebook-side ”Aastrup og Vonsbæk sogne”. Det er også muligt at få tilsendt nyhedsmail om arrangementer i kirkerne. Send en mail til Inge Lindhardt Mikkelsen på ilm@km.dk, og så kommer der mail ud, når de nye arrangementer nærmer sig.