KOR I KIRKERNE I DEN KOMMENDE SÆSON!

Vi afsluttede kirkernes korsæson med forårskoncerten med Seniorkoret og Ad Hoc Koret i Aastrup kirke onsdag den 2. maj. En stor tak til alle korsangere for en ihærdig indsats og for mange hyggelige sangtimer - og I ønskes alle en god sommer.

Næste korsæson starter i september.

Seniorkoret starter den første tirsdag i september - dvs. tirsdag den 4.9. kl. 10-12 - og Torsdagkoret starter den første torsdag i september - dvs. torsdag den 7.9. kl. 19-21. Korprøver finder sted i Aastrup Sognehus.

Se nedenstående.

Omkring midten af oktober starter efterårsæsonens Ad Hoc Kor, hvor vi øver julerepertoire 6 torsdage til ‘Syng julen ind’ søndag den 2. december i Vonsbæk kirke.

Herom mere i kommende kirkeblad.

SENIORKOR OPSTART TIRSDAG DEN 4.9. KL. 10-12

I Seniorkoret optager vi løbende nye medlemmer. Her kan alle, der holder af at synge, være med. Vi synger fortrinsvis danske sange og mest fra Højskolesangbogen, men prøver også kræfter med kanons og lettere tostemmige satser. Vi starter hver sangtime med en lettere opvarmning og stemmestræning.

To gange årligt deltager vi i en koncert sammen med Ad Hoc Koret. Vi synger til ‘Syng julen ind’ den 1. søndag i advent i Vonsbæk kirke, og til forårskoncerten den første onsdag i maj i Aastrup kirke

Vi synger i Aastrup Sognehus.

TORSDAGSKORET OPSTART TORSDAG DEN 7.9. KL. 19-21

Torsdagskoret er et blandet kor - dvs. et kor for både mænd og kvinder, der har mulighed for og tid til at synge hver torsdag aften i perioderne mellem Ad Hoc Koret. Vi henter vores repertoire fra det lettere rytmiske, kirkelige og folkelige repertoire, og fra nye og nyere salmeudgivelser.

Der er ikke optagelsesprøve til koret. Koret er for alle, der holder af at synge, og har lyst til at lære at synge i kor og prøve kræfter med nye sange og flerstemmig korsang.

Vi arbejder med med basis korsang - stemmetræning, korklang, 1-3 stemmige satser (sopran, alt, baryton) og kanons.

To gange årligt smelter Torsdagkoret sammen med Ad Hoc Koret (Lejlighedskoret): i midten af oktober og i starten af marts, og medvirker ved ‘Syng julen ind’ den 1. søndag i advent i Vonsbæk kirke og ved forårskoncerten den første onsdag i maj i Aastrup kirke.

Her ud over medvirker Torsdagkoret ved en salmesangsaften for sognene en torsdag aften i efteråret (herom i kommende Sogneblad), hvor vi synger salmer fra salmebogen ‘100 salmer’ - og andre nyere salmeudgivelser.

Korprøverne finder sted i Aastrup Sognehus torsdage kl. 19-21.