Ad Hoc Koret Kyndelmisse 2018

Ad Hoc Koret havde en fin start med 18 fremmødte korsangere den første øveaften i januar. Blandt sangerne var der både nye, nyere og velrutinerede korsangere - og stemmerne fordelte sig i god balance mellem 8 sopraner, 4 herrestemmer og 6 alter.

Korprøverne begyndte med en sang fra Højskolesangbogen, derefter en kort opvarmning og øvelser med stemmetræning, hvorefter vi gik igang med at øve repertoiret til Kyndelmisse-gudstjenesten i Vonsbæk.

På plakaten havde koret en tostemmig sats over  sangen “Liden sol i disse uger” af Frank Jæger med musik af Tony Vejrslev; en tostemmig sats over sangen “I blæsten går jeg rundt og fryser” af Inge Hertz Aaerstrup med musik af Anton Lyhne - en kyndelmissevise fra salme- og sangsamlingen fra Løgumkloster: ‘Så gådefuldt stort…’ og to salmer fra Kirkesangbogen: en trestemmig sats over “De lange nætters mørke” af Jakob Køhn Andersen med musik af Bjarne Haahr og “En morgenstund med sne i byens gader” af Lisbeth Smedegaard Andersen og musik af Erling Lindgren, som koret sang enstemmigt.

Halvvejs gennem korprøven var indlagt en velfortjent pause, hvor sangerne kunne hvile stemmerne eller snakke sammen om løst og fast over en kop kirkekaffe eller -te.

Ikke alle sangere havde mulighed for at medvirke ved selve Kyndelmisse-gudstjenesten fredag den 2.2. i Vonsbæk kirke. Men det var ingen hindring for at kunne deltage i korsangen og korprøverne i Ad Hoc Koret. Her er det nemlig lige så meget fælleskabet om og glæden ved korsangen, der tæller.

Ad Hoc Koret Forårskoncerten 2018

Næste runde med Ad Hoc Koret begynder i marts.

Vi mødes 6 gange i løbet af marts og april og øver 5-6 sange frem til Forårskoncerten med Seniorkoret onsdag den 2. maj i Aastrup Kirke kl. 19.30

Det er ikke en betingelse, at du har sunget i kor før, kan læse noder, bor i en af sognene - eller har medvirket i Ad Hoc Koret tidligere: Alle, der finder glæde ved at synge, synge sammen med andre - og gerne vil lære at synge nyt og mere, kan deltage og opfordres hermed til kikke indenfor i Aastrup Sognehus torsdage fra 19-21 og synge med.

Vi øver følgende torsdage:

torsdag den 15.3.

torsdag den 22.3.

torsdag den 5.4.

torsdag den 12.4.

torsdag den 19.4.

torsdag den 26.4.

Deltagelse i korprøverne er gratis - kirken giver kaffen/teen i pausen.

Koret er under ledelse af kirkens organist, Elsebeth Birkblad. Har du spørgsmål eller gerne vil høre mere om Ad Hoc Koret, er du velkommen til at ringe eller skrive til Elsebeth på tlf.nr. 41173895 /email: e.birkblad@gmail.com.

Torsdags Koret 2018

Torsdags Koret er for alle jer, der gerne vil synge mere, og har mulighed for og tid til at synge hver torsdag aften mellem perioderne med Ad Hoc Koret.

I Torsdags Koret vil vi udforske og synge nye og nyere sange- og salmeudgivelser.

Vi vil blandt andet synge salmer og sange fra Kirkesangbogen og det nye salmebogstillæg 100 salmer - og vi vil også arbejde med sangteknik, stemmetræning og stemmepleje, klang, frasering og mange andre korsangs-emner.

Vi mødes og synger sammen 4 torsdage i Aastrup Sognehus fra klokken 19 til 21 - første gang torsdag den 8.2. - der er ingen korsang i uge 7 - og derefter følgende torsdage: 22.2, 1.3 og 8.3.

Koret er under ledelse af kirkens organist, Elsebeth Birkblad. Har du spørgsmål eller gerne vil høre mere om Torsdags Koret er du velkommen til at ringe eller skrive til Elsebeth på tlf.nr. 41173895 /email: e.birkblad@gmail.com.