AD HOC KOR - OPSTART DEN 14.3. KL. 19 I AASTRUP SOGNEHUS!!

Foråret er på trapperne - og det samme er Ad Hoc Koret, der starter op med korprøver torsdag den 14. marts - og øver 7 torsdage frem til årets forårskoncert i Aastrup Kirke onsdag den 8.5. kl. 19.30.

Ad Hoc koret mødes følgende datoer:
i marts: 14.3.;  21.3.;  28.3.
i april: 4.4.; 11.4.; 25.4.
i maj: 2.5. (generalprøve)

Alle, der holder af at synge og synge sammen med andre, er velkomne til at møde op og synge med. Repertoiret er på 6-7 enkle satser, og er i år bl.a. hentet fra Jens Rosendals og Ole Ugilt Jensens ‘Vadehavssuiten’ (1-3 stemmig)

FORÅRSKONCERT I AASTRUP KIRKE ONSDAG DEN 8.5. KL. 19.30

Velkommen til Forårskoncert i Aastrup Kirke!
Traditionen tro vil Seniorkoret og Ad Hoc Koret i samspil med akkompagnatør Helene Appel og solist på tværfløjte Elise Barsøe Jessen levere sang, musik og fællessang til en dejlig forårsaften i Aastrup kirke.

SÅ SYNG DA DANMARK - LAD HJERTET TALE!

SOGNEAFTEN MED ALSANG
TORSDAG DEN 7.3. KL. 19 - 21.30 I AASTRUP SOGNEHUS

Velkommen til en alsangsaften for begge sogne!
Vi bygger videre på efterårets succes, og åbner dørene for endnu en alsangsaften med ost og rødvin i Aastrup Sognehus torsdag den 7.3. fra kl. 19.

Denne gang vil vi synge sange og salmer både fra Højskolesangbogen og salmebogstillægget 100 Salmer.
Der vil være mulighed for både at lære nye sange og salmer - og samtidig synge nogle af de gode, gamle kendte.
Efter pausen holder vi ´Giro 413´- dvs. publikumsvalg! Så har du en sang, du har lyst til at synge enten fra Højskolesangbogen eller 100 salmer, så byd ind!
Det er gratis at synge med - men læg en 20 for ost og rødvin :)

MUSIKGUDSTJENESTE I VONSBÆK KIRKE SØNDAG DEN 31.3. KL 13:30
MED BANDET “A HYMN FOR LILY”
Denne søndag bliver gudstjenesten lidt anderledes. Vi skal lytte til og også synge med på salmer fra Den Danske Salmebog - med de kendte melodier, men i en ny indpakning.
Vi har allerede stiftet bekendtskab med Benjamin Kirketerp (bas) og Mikkel Rosendal Möglich til Jazzgudstjenesten i Aastrup Kirke i september sidste år. Nu kommer de på musikalsk visit i Vonsbæk kirke med resten af deres band A Hymn for Lily.

Benjamin Kirketerp om salmer og bandet A Hymn for Lily:
“Hvorfor salmer ?
Rent musikalsk findes der i mange salmer en utrolig stor substans. Salmerne er på én gang fællessange, der kan synges af alle og samtidigt musikalske genistreger. Melodiernes forløb og sammenhængen mellem melodi og akkorder er et kunststykke i sig selv og et studie væ
rdigt. Når det musikalske indhold så tilsættes en dygtig forfatters lyrik opstår noget helt unikt. En synergi mellem ord og toner, der kan røre og sætte spor dybt i mennesker. Det stærke budskab, der ligger til grund for salmerne, er den sidste ingrediens der fuldender.
Denne stærke treenighed har stadig relevans på tværs af aldersgrupper og kirkelige retninger. En salme fra det 16 århundrede er ikke visnet bort. Dette ønsker vi at vise og viderebringe ved at bibeholde essencen af salmerne, og derud fra skabe vores eget bud på en musikalsk indpakning.

"A Hymn for Lily”
Et gammelt sagn fortæller om fem unge mennesker på skattejagt efter den store salmebogskiste. De kom vidt omkring i deres søgen efter skatten. Da de langt om længe fandt kisten, gravede de dybt i skattene hvor de fandt både lyrisk og musikalsk guld. Skattejægerne blev tryllebundet af skæret fra kistens skatte og følte sig nødsagede til at danne et orkester, der kunne vise kistens skatte frem. Frem til dagen i dag tryllebinder skatten stadig de fem unge mennesker, der nu går under navnet “A hymn for Lily”. I kisten fandt de skatte fra både nær og fjern og ud over guld fra den danske sangskat, fangede guld fra det store udland også deres blik. Efter at have pudset og poleret guldet, er de nu klar til at vise det frem. De fem skattejægere er tidligere ekspeditionsleder Benjamin Møller Kirketerp på bas, kompasansvarlig Mikkel Rosendahl M
öglich på trommer, første styrmand Troels Buur Jensen på guitar, kok Adam Møller Bjerrum på klaver og gallionsfigur og sanger Katrine Kjeldskov Jensen.”