Minikonfirmander

Torsdag d. 7. september kl. 14.15 mødes årets minikonfirmander for første gang. Vi mødes på Favrdal-skolen ved Hallen, hvor jeg samles med minikonfirmanderne, og vi kører til sognehuset. Minikonfirmanderne mødes 11 torsdage i efteråret, hvor vi leger, synger, laver kreative ting ude og inde, hører fortællinger om Gud m.m. Minikonfirmander er et tilbud til elever i 3. klasse, og vi håber mange har lyst til at være med.

Skuespil om Luther i Vonsbæk kirke

Amatørteater-scenerne Gram Friluftsspil og Forsøgsscenen Haderslev fra Haderslev kommune er gået sammen om at fejre 500 året for reformationen. Præsten og forfatteren Sten Kaalø har skrevet et flot manuskript til et teaterstykke om reformatoren ”Martin Luther – død eller levende” . Instruktøren er Kristian Hald, og Haderslev kommune og Sønderjydsk Forsøgsscene støtter projektet økonomisk.

Stykket foregår dels i 1517 og dels i 2017 og er meget kort fortalt et billede af den betydning og indflydelse reformationen har på vores liv i dag. Vi møder naturligvis Luther, men også hans kone Katharina, Sachs, professor Melanchthon, kardinal Cajetan og mange andre prominente. I stykket medvirker bl.a. også en præst som har konfirmationsforberedelse med en gruppe unge konfirmander.

Stykket spilles i Vonsbæk kirke søndag d. 5. november kl. 16.00 og der er gratis adgang.

Reformationsgudstjenste med Theodor Jørgensen

Søndag d. 8. oktober vil professor emeritus, Theodor Jørgensen, stå for vores lokale reformationsgudstjeneste i Åstrup kirke. Theodor Jørgensen har i mange år været professor ved det teologiske fakultet i København og har samtidig været hjælpepræst i Helligåndskirken i København. Han har udgivet en række bøger bl. a. ”Guds menneskelighed – prædikener over Luthers lille Katekismus” og er en dygtig fortolker af det lutherske i dag. Efter gudstjenesten vil der være kirkefrokost i sognehuset.

Strikkeklub for dåbsklude-strikketanter

Da der har vist sig interesse for,          at vi laver en strikkeklub, hvor vi kan strikke dåbsklude til dåbsbørnene i vores kirker, vil vi gerne invitere til vores første samling torsdag d. 7. september kl. 10.00 i sognehuset i Aastrup. Her vil der være kaffe på kanden, og Aase Raun vil fortælle lidt om dåbskludene og uddele garn og opskrifter. Alle er velkommen!

Filmaftener

Vi holder filmaften tirsdag d. 12. september, tirsdag d. 10. oktober og tirsdag d. 14. november – alle aftener kl. 19.00. Vi ser mange forskellige genrer af film, lige fra dramaer til komedier, som alle har noget på hjertet. I efteråret er det planen at vi skal se filmene Silence – om to katolske munke på en mission i Japan. Filmen er instrueret af Martin Scorsese. Vi skal se Manchester by the sea, som bl.a. har vundet en Oscar for bedste filmmanuskript, og vi skal se en polsk film, som hedder De uskyldige. Jeg har ikke nået at se alle filmene endnu, så jeg forbeholder mig ret til ændringer, hvis jeg finder ud af, at en af filmene ikke lever op til forventningerne.

Åbent gudstjenesteværksted

Til åbent gudstjenesteværksted mødes vi en times tid i sognehuset, og taler sammen om den kommende gudstjeneste: Hvad er temaerne i læsningerne? Hvilke salmer kunne det passe at synge? Hvilke bønner siger mest? Og hvilke dur ikke? Det er en lejlighed til at tale åbent sammen om gudstjeneste og tro og alle er velkomne. Tidspunkterne for gudstjenesteværkstedet i efteråret er:

5. september kl. 16.30-17.30

17. oktober kl. 16.30-17.30

28. november kl. 16.30-17.30

Høstgudstjenester

Årets høstgudstjenester bliver i Aastrup kirke d. 24. september kl. 10.30. Det bliver i år en jazz-høstgudstjeneste. I anledningen af reformationsåret har Haderslev Domprovsti lavet aftale med tre jazz-musikere, som vil rejse rundt i provstiets kirker og skal være med til at give ny inspiration til gudstjenesten. Der vil både blive sunget kendte salmer med jazz-akkompagnement til og et par nye salmer, som vi vil øve i gudstjenesten. Sammen med jazz’en vil høstgudstjenesten også handle om høst, taknemmelighed og glæden.

I Vonsbæk kirke ligger høstgudstjenesten d. 1. oktober kl. 10.30. I Vonsbæk kirke er høstgudstjenesten en familiegudstjeneste, hvor minikonfirmanderne deltager og efter gudstjenesten laver vi høstmarked uden for kirken. Der vil være salg af kage og kaffe, og man er velkommen til selv at medbringe frugter fra haven, kornneg, smykker eller hvad man har lyst til at bidrage med. Hele overskuddet fra høstmarkedet går til Folkekirkens Nødhjælp.

Få nyheder på mail eller facebook

Ønsker du at få direkte besked, når der er arrangementer i Aastrup og Vonsbæk kirker, så send en mail til ilm@km.dk, så kommer du på vores mailliste, hvor vi udsender mail om kommende arrangementer. Man kan også finde vores arrangementer på vores facebookside: Aastrup og Vonsbæk sogne.

Julehjælp

Menighedsrådet har oprettet en menighedspleje, som samler ind til at kunne uddele hjælp i forbindelse med jul og sommerferie. Julehjælpen ligger typisk på omkring 500-600 kr. Julehjælpen kan være relevant for fx enlige forsøgere på kontanthjælp. Man søger julehjælpen ved at sende en mail til sognepræsten, hvor

man skriver lidt om sine økonomiske vilkår. Det er kun sognepræsten, som får kendskab til navne på ansøgere til julehjælp. Ansøgningsfristen er 1. december.

Unge organister

Søndag d. 10. september vil to unge organister spille ved gudstjenesterne. Det er Frederik Moesgaard på 13 år og Anton Meier på 14 år, som er under oplæring hos Domorganist Henrik Skærbæk Jespersen. Det er første gang Frederik og Anton skal spille til en gudstjeneste, så vi giver dem al den opbakning, vi kan!